Tilbygningen
Diætisten
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

2.g., 3.g., HF

Datering

31/01/2008

Klassens projekter

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Karriereskift Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Diætisten Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - pillefingeren. Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Amors første seksuelle fantasi Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Selvom man har en hammer, behøver man ikke at kunne lave torden. Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Gudinde Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - "Drengen med hatten" Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev - 31/01/2008 - Amor
 

Elevens titel

Diætisten

Elevens kommentar

Teksten gør rede for nogle af farerne ved diætering mht. udvikling af spiseforstyrrelser. Ligegyldige pronominer som fx ‘til’ og ‘samt’ er blevet fremhævet med fed skrift, og ulækre og ubehagelige ord som ‘tarmsystem’ og ‘hormonalforstyrrelse’ er blevet yderligere fremhævet via en brun overstregningsfarve. Farvevalget til denne overstregning, brun, er valgt med henblik på at finde den mest ulækre farve.

“Overdreven diætering kan føre til alvorlige spiseforstyrrelser så som bulimi og anoreksi, hvoraf begge i yderste tilfælde kan udvikle sig til dødelige sygdomme. Andre symptomer inkluderer hormonalforstyrrelse, isolering fra sociale relationer, nedbrydelse af tænder, tvangstanker samt forstyrrelse af mave- tarmsystem.”

Værket hedder Venus og forestiller en kvinde der står med et æble i den ene hånd. Hun kigger længselsfuldt på æblet, og mine tanker blev ført hen på diæt og slankekure.

Filmvalg

Kroppens holdning

Arkivvalg - faktuel fordybelse