Tilbygningen
vase med theseus og minotaurus
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Der kommer brev

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3. G

Datering

26/10/2010

Klassens projekter

Der kommer brev - 26/10/2010 - vase med theseus og minotaurus Der kommer brev - 26/10/2010 - Fabelfisken Der kommer brev - 26/10/2010 - Votivhoved. Der kommer brev - 26/10/2010 - The Ring Der kommer brev - 26/10/2010 - Løvegemme Der kommer brev - 26/10/2010 - Udyret Der kommer brev - 26/10/2010 - Vase nr. 36 Græsk
 

Elevens titel

vase med theseus og minotaurus

Elevens kommentar

vasen forestiller theseus kamp mod minotaurus

kære Kristine
jeg syntes værket var flot og interessant da vi har haft om myten om theseus og minotaurus i dansk og oldtidskundskab. vil klart anbefale det til andre. den er velbevaret fra antikken og dette i sig selv er enormt imponerende. utroligt at thorvaldsen har opsporet alle disse antikke vaser og at de nu i vores dage står frit til skue for enhver der begiver sig ind på thorvaldsens museum. det er også interessant for os i nyere tid da det er et action-packed fuld af fare og eventyr. det er samtidigt en myte alle kender og derfor kan alle relatere til lige præcis denne vase.
kærlig hilsen lulu