Tilbygningen
Votivhoved.
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Der kommer brev

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3. G

Datering

26/10/2010

Klassens projekter

Der kommer brev - 26/10/2010 - vase med theseus og minotaurus Der kommer brev - 26/10/2010 - Fabelfisken Der kommer brev - 26/10/2010 - Votivhoved. Der kommer brev - 26/10/2010 - The Ring Der kommer brev - 26/10/2010 - Løvegemme Der kommer brev - 26/10/2010 - Udyret Der kommer brev - 26/10/2010 - Vase nr. 36 Græsk
 

Elevens titel

Votivhoved.

Elevens kommentar

Votivhoved af en kvinde (Værelse 36) bærer store smykker (øreringe og diadem) som måske var den typiske mode i den tid hvor den lavet i. Dette giver god indlevelse og inspiration.

Kære Kristine,
Vi valgte denne genstand fordi vi synes at det er spædende at den afspejler datidens mode, og man kan se hvordan moden blev brugt.
Den er i virkeligheden ret kedelig. Dette skyldes at man mangler en konkret historie/beretning som følger med dette votivhoved.
Den er ikke smuk ikke fordi den er grim, det er bare ikke et mesterværk. Vi tror dette skyldes at det var en offergave, den var altså ikke beregnet til at skulle stå på et museum for syns skyld. Teksten under votivhovedet er altså mere spændende end selve figuren, da figuren ikke fortæller meget i sig selv.
Vi føler ikke selv at figuren har noget med den moderne tid at gøre, da man som uvidende elev ikke kan meget af fortidens samfund og kan derfor ikke se paralleller mellem fortid og nutid.
MVH.
Gisle og Camilla.