Tilbygningen
Vase nr. 36 Græsk
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Der kommer brev

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3. G

Datering

26/10/2010

Klassens projekter

Der kommer brev - 26/10/2010 - vase med theseus og minotaurus Der kommer brev - 26/10/2010 - Fabelfisken Der kommer brev - 26/10/2010 - Votivhoved. Der kommer brev - 26/10/2010 - The Ring Der kommer brev - 26/10/2010 - Løvegemme Der kommer brev - 26/10/2010 - Udyret Der kommer brev - 26/10/2010 - Vase nr. 36 Græsk
 

Elevens titel

Vase nr. 36 Græsk

Elevens kommentar

Græsk vase. Orange og sort maling. Kun motiv på forsiden. Øverst er der motiv af en gud og flere overnaturlige væsner. front motivet forestiller stridsvogne og soldater i krig. Derudover flere små motiver i form af hjerter og andre mindre detaljer. Vasen var en gravvase og ikke en vase til dagligdags brug.

Hvorfor valgte vi dette værk?
Vi valgte vasen pga. dens tydelige historie, i form af de mange motiver.
Vi valgte denne vase, fordi vi har gennemgået/igangsat et forløb om krig i antikken

Undre i jer over den?
det eneste vi har undret os over, er at der kun er motiver på forsiden.

Er den interessant/kedelig, grim/smuk?
Den er interessant i forhold til moderne kunst, bl.a. fordi den har en historie, hvilket også gør at den ikke er grim, men derfor heller ikke smuk.

Får genstaden jer til at tænke på noget?
Forrige oldtidskundskabs time, hvor vi havde om krigsudførelse i antikken.

Synes i genstanden er interessant for jer som moderne mennesker?
Det er almen historie, som af den grund gør det interessant. Derudover også fordi antikken er en del af den menneskelige udvikling.
Antikken er interessant fordi myter bliver genfortalt igen og igen og i kristendommen som overtog nogle myter og ritualer fra antikken.