Tilbygningen
Udyret
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Der kommer brev

Thorvaldsens antiksamling er først og fremmest en kunstnersamling. Antikkerne, som han blandt andet havde anskaffet sig da han boede i Rom, brugte han som inspiration til sit nyklassicistiske værk. I museets brevarkiv findes der flere eksempler på brevvekslinger mellem Thorvaldsen og hans samtidige, hvor nye fund beskrives og hyldes. Det er derfor muligt at følge de spor, som antikken har sat hos 1800-talskunstneren og i hans samtid. I undervisningsforløbet ”Der kommer brev” skal eleverne gå på opdagelse i Thorvaldsens antiksamling. Ligesom Thorvaldsen, skal de finde og udvælge effekter, som tiltaler dem, og skrive hjem om dem.

Klassetrin

3. G

Datering

26/10/2010

Klassens projekter

Der kommer brev - 26/10/2010 - vase med theseus og minotaurus Der kommer brev - 26/10/2010 - Fabelfisken Der kommer brev - 26/10/2010 - Votivhoved. Der kommer brev - 26/10/2010 - The Ring Der kommer brev - 26/10/2010 - Løvegemme Der kommer brev - 26/10/2010 - Udyret Der kommer brev - 26/10/2010 - Vase nr. 36 Græsk
 

Elevens titel

Udyret

Elevens kommentar

Skulpturen er en ældre teater maske, der forestiller et surt væsen med åben, formentlig skrigende mund og vidt åbne øjne. Masken er lavet af brændt ler, i en grov hvid farve. Den er meget dramatisk og iøjefaldende.

Kære Kristine.
Vi har fundet et værk som udtrykker en masse følelser og er derfor vores udvalgte ynglings værk. Dette er ikke et typisk værk fra antikken og er derfor anderledes og spændende at se nærmere på.
Skulpturen minder meget om masker fra andre verdensdele og derfor uventet at se på Thorvaldsens museum.
Vi kunne forestille os at masken eventuelt har siddet på en teaterbygning.
Masken er ikke kun iøjefaldende og spændende at se på, den skiller sig ligeledes ud fra de andre skulpturer og genstande, ved at være ualmindelig grim. Der ses mange andre skulpturer her på Thorvaldsens museum som fokuserer på det skønne, det gode og det sande, som er antikkens slogan (heriblandt den store Hercules skulptur).
Havde det været på et hvilket som helst andet museum, havde vi stoppet op for at kigge på netop denne skulptur frem for portræt lignende magter.